Anasayfa / Çalışma Alanları / İş Hukuku Avukatı
İşçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıkların kanunlar ışığında incelenmesi ve ortak bir yolun bulunması için Alanya iş hukuku avukatı, sözleşme hazırlanması, dava süreci ve arabuluculuk alanında iş hukuku alanına başvurmaktadır. Kanunlarla çalışanların ve işverenlerin ortak bir paydada buluşması için ticaret hukuku ve iş hukuku alanında incelemeler yapılarak, dava süreci de bu şekilde takip edilecektir.
İşçi emeğinin haklarının korunması için hukuk sistemi içerisinde yer almış olan iş hukuku alanı, işverenin işçi haklarını es geçmeden görevlendirmelerini yapmasını sağlayacak maddeler içermektedir. Aynı zamanda işçinin de işverene yönelik gasp edici hareketlerde bulunmaması, güvenilir bir çalışma ortamının sağlanması için T.C.K maddeleri bu alandaki bütün detayları inşa etmiştir.
İşçinin sendikalar aracılığıyla ya da iş alanındaki tanıklarla birlikte adalet arayışına girmesi, tazminat davası açılması, sözleşme ihlallerinin mahkeme yansıtılması ve iş kazası, ölüm durumları da iş hukuku çerçevesinde mahkemeye yansıtılarak süreç takip edilir. Alanya iş hukuku avukatı kanunlar ışığında 4857 sayılı kanunlara göre iş güvenliği yönetiminden de yola çıkarak dava sürecinde müvekkilin yanında olacaktır.
İşçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıkların mahkeme sürecine yansıtılması durumunda, Alanya iş hukuku avukatı bu çerçevede destek olacaktır. T.C.K üzerinden maddelenmiş olan iş hukuku alanı, özellikle kamu ve özel sektör alanındaki işçilerin haklarını alması, maddi ve manevi tazminat davasıyla da bu sürecin tamamlanmasını sağlayabilir. Hak kaybına izin vermeksizin, mahkemede delil ve tanıklarla da dava yürütülebilecek, dava açılması için iş mahkemesine dilekçeyle başvuru yapılması gerekecektir. İş davası avukatıyla iletişim kurarak, bu sürecin nasıl ilerlediği hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz gibi hak ve taleplerinize ilişkin arabuluculuk alanından da yararlanabilirsiniz.
Alanya iş hukuku avukatı, dava sürecinde sizinle birlikte olacak, danışmanlık hizmeti de vererek, maddi veya manevi tazminat davası açılması için 6098 sayılı borç kanunlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirecektir. Mahkeme açılma nedenleri iş kazası, ölüm ve kayıplar olması ya da işçilerin hakkının verilmemesi durumları olabilmekte, işverenin de sözleşme üzerinden hak talebinde bulunması kanunlar ışığında takip edilmektedir. Maddi ve manevi tazminat davaları ayrı şekilde yürütülmekte aynı zamanda iş kazası sonucunda ölüm gerçekleşmesi durumlarında kişinin yakını da mağdur olarak dava açma hakkına sahip olabilmektedir. İş gücü kaybı, çalışamaz duruma gelinmesi ve yıpranma üzerinden de süreç mahkemede hak arayışına tabi olabilmektedir.
Şirketler hukuku alanını da kapsamakta olan iş hukuku alanı, aynı zamanda iş hukuku avukatıyla birlikte aradaki anlaşmazlıkların mahkemeye yansımadan sözleşme yoluyla da halledilmesini sağlayabilmektedir. Arabuluculuk maddi kayıpların telafi edilmesi veya hak taleplerinin ödenmesi gibi durumlarda kullanılabilecek kısa bir yöntem olabilir. İş davası dilekçesi verilmeden önce, iki tarafından avukat aracılığıyla anlaşmazlıklarının giderilmesi, zararın karşılanması durumu da bu şekilde tamamlanabilmektedir. Alanya iş hukuku avukatı aracılığıyla, davanın yürütülmesi, arabuluculuk ve danışmanlık hizmeti alabilir, aynı zamanda dava süreci boyunca da işçi ve işveren ya da şirketler arası anlaşmazlıklara yönelik çözüm talep edebilirsiniz.
Alanya üzerinden iş hukuku çerçevesinde, dava sürecinin takibi, dava açılımı, dosya hazırlanması veya arabuluculuk taleplerine karşı çalışmalar yapılmaktadır. İş mahkemesi sürecinde T.C.K üzerinden gerekli maddelerin incelenerek, davaya katkı sağlaması ve uzmanlık gerektiren çalışmaların icra edilmesi sağlanacaktır. Müvekkillerin danışma ve avukatlık hizmeti kapsamında ihtiyaç duyduğu bütün alanlardan yararlanması sağlanacak şekilde profesyonel avukatlarla çalışmaktadır.