Türkiye'deki Yabancı Mirası

Anasayfa / Makalelerimiz / Türkiye'deki Yabancı Mirası

Türkiye'deki Yabancı Mirası

Türk Uluslararası Usul Hukukuna göre yabancı vatandaş Türkiye'de miras hukukuna tabidir.Ölen yabancı bir vatandaşın vatanseverliği Başka bir deyişle, bir İngiliz vatandaşının mirası miras kanunlarına tabidir.

 

İngiliz, Alman vatandaşı miras, Alman miras kanunları vb. Ancak istisnalar dışında.Bu kural Türkiye'de geçerlidir. Yabancıların Türkiye'deki yaancılar Türk miras kanunlarına tabidir.Miras mallarının usul yönleri, yabancı uyrukluların Türkiye'deki işlemlerini yani dağıtım ve satın alma işlemlerini belirledi.Bu usul konuları her zaman Türk miras kanunlarına tabi olmakla birlikte, davanın esası vefat eden yabancı vatandaşın mirasçıları ve hisseleri iç hukuka tabi olarak geçerlidir. Türkiye'de yabancı mülkiyet durumunda, Türk hukuku geçerli değildir.Vefat edenin yabancı bir ülkedeki mülklerinin iç hukukunun avantajları Türkiye vatandaşları dışında Türkiye'de gayrimenkul (araba, nakit ve eşya gibi) ile yurt dışına taşınan ve organize edilen gayrimenkuller.


Türkiye'de tanınan gayrimenkul mirasına hakim olduğu sürece Türkiye'deki mirasa ilişkin yabancı mahkeme kararları.
Türk hukukuna göre yabancılar için son vasiyet geçerli olduğu sürece geçerlidir.Vefat eden yabancının ulusal hukukuna göre, miras belgesi menkul kıymetler üzerinde merhumun iç hukukuna göre düzenlenir.Antalya avukatı Enes NERGİZ ve Antalya Hukuk Bürosu Türk miras hukuku ve diğer hususlarda hukuki destek  ve temsilcilik hizmeti sağlamaktadır.

 

Bu hizmetler arasında yabancılar için Türkiye'de miras davaları, bunlarla sınırlı olmamak üzere, miras belgesinin alınması, mirasçıların ve bunların paylarının belirlenmesi, mülkün yasal mirasçıları tarafından dağıtılacak mülk ve varlıkların büyüklüğünün belirlenmesi ve İçerdiği konulara göre Türkiye'deki yabancı mirasçılar arasındaki anlaşmazlıkların tespiti ve çözümlenmesi.


Yabancı uyrukluların karşılaştığı zorluk, çok genelleştirilmiş yasal miras hukukudur. Bu durumda mirasçılar adli yardım aramaya başladılar ve bu konuda ortaya çıkan asıl soru, kanunla verilen miras hakkını nasıl elde edebilirim? sorusudur. Mahkemeden mirasçılık belgesi alınması yabancılar için çeşitli işlemlere tabi olup, tercüme edilmiş ve noter tasdikli belgelerin mahkemeye sunulmasının yanı sıra vergi yükümlülüğü de bulunmaktadır.


Bu taahhüt için gerekli belgeleri şu şekilde sınıflandırabiliriz:

  •  Miras, miras ve soy envanterini gösteren, Türkçe'ye çevrilmiş ve tasdikli aile belgesi
  • Türkiye'de vergi sicil ve vergi sicil numarasının makbuzu
  • Geçerli bir pasaport
  • Kişisel fotoğraflar gönderin
Hakkımızda
Hayatımızın bir gerçeği olan hukuk bizi artık eskisinden daha fazla ilgilendirmektedir. Bunun yanında karmaşık yapısı bireyleri güç duruma düşürmektedir. Hukuk işlerinin yalın bir şekilde çözülmesi ve bireye doyurucu ve doğru bir şekilde anlatılması ciddi öneme sahip hale gelmiştir. Bu gerçeklerin farkında olan Avukat Enes Nergiz, ciddi çalışması ve özverili tutumuyla hukuki işlerin üstesinden gelmektedir.İyi derecede İngilizce ve Rusça bilen avukatımız, çalışmalarını Antalya’da yürütmektedir.
İletişim Bilgileri
Adres : Hacet Mahallesi Adliye Caddesi Göret Apartman D:13 Kat:3 No:5 Alanya/Antalya

Korkutreis Mah. İlkiz Sk. Akanay İş Hanı No:18/6 Sıhhiye Çankaya/Ankara

Osmaniye Mahallesi Mine Sk. No:4 Daire:28 Emre Konutları B Blok Bakırköy/İstanbul

Telefon : +90 553 417 23 13
E-Posta : enes.nergiz056@gmail.com