Göçmen Kanunu

Anasayfa / Makalelerimiz / Göçmen Kanunu

Göçmen Kanunu

2013 yılında çıkarılan Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre yabancı vatandaşlar başvuruda bulunabilir.
Turizm amaçlı kısa süreli Türk ikamet izninde, daire kiralayan veya konut satın alan yabancı vatandaşlar, dönem sonunda bazı kısıtlamalara tabi olmak üzere, bir yıl süre ile Türkiye içinde ve dışında serbestçe seyahat etmelerine olanak tanıyan Türk ikamet izni başvurusunda bulunabilmektedirler.

Ayrıca Türk ikamet iznini bir yıl daha uzatmak için başvurabilirler.
Bursiyerler ve öğrenciler için uzun dönemden kısa vadeye kadar birkaç farklı ikamet izni türü vardır. Sporcular, Türk vatandaşlarının eşleri, ev sahipleri, yüksek lisans mezunları vb.çoğu yabancıya uygun olan en yaygın Türk ikamet izni türü turist ikamet iznidir.

Türkiye'de kısa vadede yabancılara 1-2 yıllık kısa dönem Türk ikamet izni verilmektedir. Başvuru yapanlar ve gerekli tüm belgeleri satın alanlar Yurtdışı başvuru için,belgenin Türkiye'de ikamet adresi olduğunu, bunun için Türkiye'de gayrimenkul satın alması veya oturum açması gerekir.

Noter tasdikli kira sözleşmesi için yabancılar Türkiye'nin herhangi bir şehrinde ikamet izni başvurusunda bulunabilirler. Sadece gayrimenkul satın aldığı veya kiraladığı şehirde turist ikamet izni almak için gerekli diğer belgeleri elde etmek kolaydır.

Sağlık sigortası, pasaport kopyaları ve fotoğraflar gibi kısa vadeli
vergiler ve ücretler, başvuru sahibinin uyruğuna ve hepsini satın aldıktan sonra kalış süresine bağlı olacaktır.

Gerekli belgeler, başvuru sahibi başvuru formlarını doldurur ve Göçmen Bürosunda görüşme için randevu alır Randevular genellikle iki ila üç hafta içinde verilir.

Mevsime ve Göçmen Bürosunun şu anda ne kadar meşgul olduğuna bağlı olarak başvurunun sunulduğu tarihten itibaren başvuru sahibi, Göçmen Bürosunda mülakat sırasında hazır bulunabilir veya kendisini temsil edecek bir avukatı görevlendirebilir. Gerekli tüm belgeler usulüne uygun olarak sunulduysa ve yabancıyı alıkoyacak olağandışı hiçbir şey yoksa Türkiye'de yasal ikamet, Göçmenlik Bürosunun takdirine bağlı olarak, yabancıya geçici ikamet belgesi verilir.

Bu belge ile başvuru sahibi, Türkiye ikamet izni kartı adresine ulaşana kadar Türkiye'de ikamet edebilir. Türkiye'den ayrılmak isteyen başvuru sahibi, bu geçici ikamet belgesi ile 15 gün içinde başka bir vizeye ihtiyaç duymadan dönebilir.


Mevsim ve göçmenlik bürolarının iş yüküne bağlı olarak resmi Türk ikamet izni kartı yaklaşık olarak başvuru sahibinin adresine gönderilir.
Randevu tarihinden itibaren bir ay Türk ikamet izninin sona ermesinden sonra yabancılar ikamet izninin uzatılması için başvurma hakkına sahiptir. Uzatmak için, yabancılar bir geliri onaylamalıdır

Türkiye'de ikamet etmeye devam etmek için yeterli. Söz konusu gelir banka hesap özetleri aracılığıyla belgelenebilir. Uzatmak için Türk bankaları tarafından satın alınan yabancılar, Türkiye'de ikamet etmeye devam etmek için yeterli geliri belgelemelidir.

Avukat Enes Nergiz, Türkiye'de yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın almaları için Türk ikamet izinleri, Türk vatandaşlığı başvuruları ve hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Hakkımızda
Hayatımızın bir gerçeği olan hukuk bizi artık eskisinden daha fazla ilgilendirmektedir. Bunun yanında karmaşık yapısı bireyleri güç duruma düşürmektedir. Hukuk işlerinin yalın bir şekilde çözülmesi ve bireye doyurucu ve doğru bir şekilde anlatılması ciddi öneme sahip hale gelmiştir. Bu gerçeklerin farkında olan Avukat Enes Nergiz, ciddi çalışması ve özverili tutumuyla hukuki işlerin üstesinden gelmektedir.İyi derecede İngilizce ve Rusça bilen avukatımız, çalışmalarını Antalya’da yürütmektedir.
İletişim Bilgileri
Adres : Hacet Mahallesi Adliye Caddesi Göret Apartman D:13 Kat:3 No:5 Alanya/Antalya

Korkutreis Mah. İlkiz Sk. Akanay İş Hanı No:18/6 Sıhhiye Çankaya/Ankara

Osmaniye Mahallesi Mine Sk. No:4 Daire:28 Emre Konutları B Blok Bakırköy/İstanbul

Telefon : +90 553 417 23 13
E-Posta : enes.nergiz056@gmail.com